7 Csoda - 7 Wonders társasjáték - Asmodee 2021-es új kiadás
Nincs raktáron

Az Év gémerjátéka (Kennerspiel des Jahres) 2011-ben! A 7 Csoda kártyás stratégiai játék, amelyben az ókori világ hét csodáját építhetjük fel – ám ebben a rendkívül pörgős, színes, ötletes civilizációs kártyajátékban a hét csoda megépítése csak az egyik útja a pontszerzésnek. Rengeteg izgalom, taktika és stratégia, egy mindössze félórás játékban. Minden játékos hét kártyát kap a kezébe, amelyek közül kiválaszt egyet, amit ki kell játszania, és a maradék lapot át kell adnia a mellette ülő játékostársának. A játék három fő korszakból áll, és korszakonként mindenki hat lapot játszhat ki. Ezekkel különböző előnyökhöz juthatnak, ám azzal is számolniuk kell, hogy a másnak adott lapok hogyan hatnak majd a saját fejlesztéseikre!

Könnyen tanulható szabályai és játékmenete miatt ugyanolyan kihívást és élményt jelent a tapasztaltabb játékosok számára, mint azoknak, akik csak most kezdenek ismerkedni a társasjátékok magával ragadó világával. Az újszerű játékmechanika miatt ugyanolyan jól játszható 3-7 főig bármilyen játékosszámmal. A sokféle stratégiával számos út vezethet a győzelemhez, nem igazán van két egyforma parti. A gyönyörű alkatrészekkel pedig élmény a játék!
Ebben a legújabb kiadásban már minden szöveg, így a kártyák elnevezése is magyar nyelvű! 

Az ÚJ 7 csoda társasjátékhoz nem kompatibilisek a régi kiegészítők. 

Ajánlott korosztály
10 – 120 éves
Játékosok száma
3-7
Játékidő
30
Várható kiszállítás

A házhoz szállítás vagy az átvételi pontra kézbesítés várható napja. Tájékoztató jellegű információ, csak a készleten lévő és ezáltal rendelhető termékekre vonatkozik.

2022.08.19
12 590 Ft
Nincs raktáron
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Cikkek

7 csoda

Élet és Kairódalom – ezzel az agyzsibbasztó Asterix-szóviccel lehetne legjobban jellemezni a 2011-es év Gémerjátékát. A 7 csodában ugyanis (ahogy azt a neve is mutatja), nem az a lényeg, hogy egy maréknyi szandálos hoplitafigurával agyonverjük a föníciai meg az egyiptomi seregeket az ókori Európát ábrázoló játéktáblán. Hanem hogy a világ hét csodájának valamelyikét felépítve, ügyes kereskedőként, megalomán templomszentelőként vagy újító szellemiségű tudósként mi hozzuk létre a térség legvirágzóbb civilizációját.

Természetesen itt is a stratégiai játékokban már megszokott győzelempontokat kell gyűjtenünk, három nagy korszakon át. A birodalmunknak kezdetben csak érce, köve és hasonló nyersanyaga van, de a kijátszott lapokból nyithatunk újabb bányákat (barna lapok), hogy az azokból kinyert nyersanyagokkal már győzelempontokat érő kereskedőházakat és egyéb középületeket (sárga lapok), templomokat, emlékműveket (kék lapok), vagy tudományos műhelyeket (zöld lapok) emeljünk. Harccal is lehet persze ilyen pontokat szerezni: kaphatunk légiókat, sőt, még trójai falovat is, de ha egy nagy sereggel verjük le a szomszédot, az is csak annyi pontot ér, mintha egyetlen íjásszal győzzük le.

 

Szerencsére sokkal kifinomultabb módszerek is léteznek a többi játékos szívatására. A 7 csoda nagy erénye, hogy a birodalmunkat a szomszéd kidobott lapjaiból kell felépítenünk: a játék elején kapunk 7 lapot, egyet kiválasztunk, a többit továbbadjuk, aztán a másik játékostól kapott 6 lapból játszunk ki valamit, a maradékot kukázzuk a mellettünk ülőnek, és így tovább. Ezzel máris elkerültük a kártyajátékok bosszantó hátrányát, amikor valaki csak azért nyer, mert a legelején egy szerencsés húzással behörcsögözi magának a legerősebb, meccsdöntő lapokat. A továbbadós módszerrel sok kellemetlen percet szerezhetünk a többieknek, például ha azt a haszontalan kártyát építjük be a világcsodánkba, amivel a szomszéd 8-10 pontot kapott volna, ha a többi dobott lappal együtt átkerül hozzá.

A 7 csoda szabályrendszere egyszerű, a játékmenet villámgyors, nem kell órákig kombinálni a győzelemhez, ami alatt a játékostársaink elalszanak. Minden birodalom kártyáján látható, hogy nagyjából merre érdemes az adott néppel fejlődni: én már a betanuló játékot meg tudtam nyerni azzal, hogy a rodosziakkal csak az agyagra, a vasérce és az olcsón kijátszható, fix győzelempontot adó kék lapokra koncentráltam, aztán villámgyorsan felépítettem a 10 pontot érő kolosszust.

Forrás: Index, 2013.12.08. 19:56

 

Forrás: http://jemmagazin.hu/regi/pdfmagazin/JEM_2013_09.pdf

Bemutató videó