Vevőszolgálat: +36-70/633-6670 (H-P: 10-19h) | info@puzzlerendeles.hu

Vevőszolgálat: +36-70/633-6670 (H-P: 10-19h) | info@puzzlerendeles.hu

Bang - A Párbaj társasjáték

Raktáron 

Önálló játék a BANG! világában. Nincs hozzá szükség a BANG! alapjátékra.
A BANG! - A párbaj a klasszikus BANG! játék alapjaira épülő kártyajáték. A törvény emberei végre szemtől szemben találkozhatnak a törvényen kívüliekkel. Eljött a végső leszámolás ideje, itt bizony rövid időn belül komoly tűzpárbajokra kerül sor – tele meglepetésekkel! Mindkét játékos egyszerre két-két cowboyt irányít: egyet elöl, szemtől szemben ellenfelével, és egyet hátvédként. Csak szereplőid körültekintő pozicionálásával és tulajdonságaik legjobb kihasználásával reménykedhetsz a győzelemben – ami akkor jön el, ha ellenfeled összes karaktere végre fűbe harapott!

5 390 Ft
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Cikkek

Bang! A párbaj

A Bang! A párbaj megint annak a jó példája, hogyan lehet egy éppen a sokjátékosságra épülő partijátékot kétszemélyessé változtatni annak ellenére, hogy ez elvileg minden típus között pont a partijátékoktól áll a legtávolabb. Ami annyiban érezhető is, hogy egy kétszemélyes Bang! sosem lesz pont úgy izgalmas, mint heten játszva ugyanezt, akár a gonoszok, mert a sok résztvevő olyan alapvető élményfaktor ebben a társasban, ami meghatározza az egész hangulatát. Mondjuk ezen teljesen felesleges otthon a kis kétágyas garzonban gondolkodni, pláne, mivel a párbaj-verzió is kifejezetten jó játék, ha nem is pontosan ugyanolyan.

Bang! A párbaj

Fotó: Bődey János / Index

Az eredeti és azóta egy csomó kiegészítőt megélt Bang! tizenöt éve jelent meg, meg is nyert pár díjat, érthetően: a klasszikus, nyáritáboros gyilkosozás továbbfejlesztett verziója nagyon élvezetes lett attól, hogy harmonikusan keveredett benne a kicsit parodisztikus humor – mint például hogy a meglőtt szereplők a sörtől gyógyulnak – a komolysággal, meg attól, hogy egy csomó ötletes szabállyal és összetett karakterkiosztással tették izgalmassá és kétfenekűvé az egymásra lövöldözést, mivel az alapfeladat (minél tovább életben maradni) mellé az is bejött, hogy

AZT SEM TUDHATJUK, KI VAN VELÜNK, KI ELLENÜNK, ÉS KI JÁTSZIK MINDKÉT KAPURA (VAGY EGYIKRE SEM).

Amiből megint csak úgy tűnik, mintha ezt pont teljesen kizárt lenne lefordítani két résztvevősre. És mégis sikerült, részben azzal, hogy mindenki két szereplőt tart életben, részben meg azzal, hogy az ezerféle képesség, kártya és akciólehetőség igazából így is épp elég jópofává teszi a játékot. És annak ellenére, hogy talán ez a játék tér el alapélmény szempontjából a leginkább az eredetitől, az is igaz, hogy ebben egyezik meg a leginkább maga a konkrét játékmenet.

Úgyhogy aki szerette a Bang!-et, annak azért fog tetszeni a párbaj, mert ugyanazokat az eddig is kedvelt dolgokat lehet benne csinálni, aki meg nem ismeri az alapjátékot, annak azért, mert ez is hozza azokat az ötleteket és poénokat, amik miatt annyian szeretik az eredetit.

 

Kinek ajánljuk: Azoknak, akik nem sértődnek meg, ha a partnerük kifejezetten az ő kárukra játszik – ezt máshogy ugyanis nem lehet.

Forrás: Index, 2017.06.11. 12:56