Concept társasjáték
Raktáron

Ez a társas biztos nem fog a polcon porosodni, mert a kedvenceid egyike lesz! A Concept az egyik legjobb asszociációs családi vagy parti társasjáték. Egy legalább 2 fős csapat egyik tagja választ egy feladványt (mint pl. a tej, a hal vagy akár az Eiffel-torony), a társaidnak pedig ki kell találnia azt a különböző kategóriákban tett jelöléseid alapján. A játékos próbálja rávezetni a többieket a megoldásra úgy, hogy a játéktáblán látható kis képek mellé utalásképpen színes kockákat helyez, ezekkel jelezve a feladványra jellemző tulajdonságokat. A játékban beszélni nem lehet, ezért szükség lesz a fantáziánkra, asszociációs képességünkre, szókincsünkre, de az izgalom és a jó szórakozás garantált.

 

Ajánlott korosztály
10 – 120 éves
Játékosok száma
4-12
Játékidő
40
Várható kiszállítás

A házhoz szállítás vagy az átvételi pontra kézbesítés várható napja. Tájékoztató jellegű információ, csak a készleten lévő és ezáltal rendelhető termékekre vonatkozik.

2022.07.05
8 990 Ft
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Cikkek

Concept

A Concept egy kicsit már régebbi játék, 2014-ben jelent meg először, de ha az Imagine-t ajánljuk, akkor megkerülhetetlen ejteni pár szót erről is, már csak azért is, mert nem kizárt, hogy a japán fejlesztőket, khm, inspirálta ez a játék. A Conceptről szinte minden jó elmondható, ami az Imagine-ről is, ugyanolyan élvezetes mindkettő, viszont az a kis különbség, ami köztük van, fontos annyira, hogy az ember ne elégedjen meg csak az egyikkel.

Amíg az Imagine meg nem jelent, a Conceptet emlegették úgy, mint

A Játék, Ami Lerúgja A Trónról Az Activityt,

és igazából tényleg nyitott a verseny. A Concept alapja egy tábla, amin egy csomó piktogram van. Ezeknek van egy ugyan egy egyértelműbb jelentése is, de itt is elég szabadon értelmezhető minden ábra. A piktogramoknak különféle kategóriáik vannak, épp annyi, amiből elvileg nagyjából a világon minden leírható. És pont az a játékos feladata, hogy ezt a saját ötleteivel bizonyítsa.

Társasjátékból soha nem elég

Az Index rendszeresen bemutatja a legjobb társasjátékokat, úgyhogy akinek ez a három nem elég, olvashat még egy tökéletes városépítős stratégiai játékról és egy érdekes játékmenetű űrcsempészes gyorsasági játékról. Korábban, karácsony előtt egyszerre öt szuper társast ajánlottunk: egy asszociációs partijátékot, egy időutazós kooperatívat, egy skóciai klánvezéreset, egy világjárványosat és egy szusigyűjtögetőst. De írtunk a Pesti Srácok nevű ötvenhatos játékról is. A többi a cikk alatt.

Ezt valahogy így kell elképzelni: a feladvány mondjuk a tej, úgyhogy megjelölöm a táblán az ételeket és italokat ábrázoló piktogramot. Egy másik jelölővel bejelölöm a vízcseppet, amivel azt akarom mondani, hogy egy folyékony dologról beszélünk, a harmadikkal meg a fehér pöttyöt. Így pedig összeáll, hogy fehér, folyékony ital, ami nyilván csak a tej lehet.

Ez az alsó nehézségi szint, innen a határ pedig nem a csillagos ég, mert az túl könnyű lenne, hanem mondjuk a Mindenki másképp csinálja, amihez már lehet, hogy az összes kis jelölőt fel kell használni, hogy rábökjünk például a zenére, a magyar zászló színeire, esetleg valami vonat-szerűre az LGT miatt, aztán valahogy kihozni a mindenkit, a cselekvést, és így tovább. Szóval az élmény meg a kellemesen pörgő agy garantáltan adott, ráadásul a dolog megunhatatlan, mert nincs az a kifejezés – jó, a tejen kívül –, amit ketten pont ugyanúgy mutogatnának el. És még a kivitelezés is szép, ráadásul az is nagyon jó benne, hogy a versengés akár teljesen el is hagyható, ha csak a tiszta élvezetre koncentrálna valaki. Egyszer muszáj kipróbálni.

 

Kinek ajánljuk: Ahogy az Imagine-t, ezt is bárkinek.

Hányan játszhatják: Legalább négy ember kell hozzá, a felső határ elvileg 12 játékos, de megoldható azért ennél több résztvevővel is.

Letölthető játékszabály

A magyar nyelvű játékszabály letölthető itt >>>KLIKK

Bemutató videó