Vevőszolgálat: +36-70/633-6670 (H-P: 10-18h) | info@puzzlerendeles.hu

Vevőszolgálat: +36-70/633-6670 (H-P: 10-18h) | info@puzzlerendeles.hu

Nottingham Bírája társasjáték

Nincs raktáron

Nottingham Bírája - A blöff, a vesztegetés és a csempészés játéka.
A vásári forgatag elbűvöl, a színek mámorító tánca, az illatok kellemes kavalkádja és az erszények csilingelése megbabonáz! Tapasztalt kofaként kiváló portékáid és zseniális üzleti érzéked busás haszonnal kecsegtetnek. De János herceg rendelete miatt Nottingham Bírája bárkit megállíthat, és ha tiltott árura bukkan, már készítheti is az erszényét a vakmerő árus, hogy megtérítse a bírságokat. Tárgyalj, blöffölj, vesztegess, és csempészd be a legértékesebb árukat Nottingham piacára!
A Nottingham Bírája fordulatos, izgalmas, kihívásokkal teli, nemzetközileg elismert társasjáték, mely egyedülálló játékélményt biztosít. Zsebeld be a győzelmet!

-18%
8 190 Ft
9 990 Ft
Kezdete: 2020.05.21   A készlet erejéig!
Nincs raktáron
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Cikkek

Nottingham bírája

A Nottingham bírája olyan, mintha kifordítaná a Dixit-féle, egymás gondolataiban olvasós partijátékokat, és ötvözné a pakliépítős stratégiai játékokkal. Amíg a Dixitben az egymásra hangolódáson van a hangsúly, addig itt a másik megtévesztésén, egymás átverésén, és a zsaroláson. De ahogy az egy kör Nottingham bírája után rögtön érezhető, ez pont ugyanolyan élvezetes.

A játéknak mind a két rétege remekül működik, de a dolog savát-borsát az adja, ahogyan ezek összekapcsolódnak. Az alapszituáció szerint a játékosok piaci árusok, akik nyilván minél nagyobb értékben szeretnének termékeket gyűjteni és eladni. Csakhogy a folyamatot megnehezíti a címbeli bíró, aki mindenkit feltartóztathat a piacra menet, hogy kiderüljön, nincs-e náluk a jóval drágább csempészáruból is, vagy nem lépik-e túl a megengedett limitet. Ez pedig bevallásos alapon működik: minden körben más játssza a bírót, akit a többiek vagy megpróbálnak szép szóval és bociszemekkel meggyőzni, hogy nem csalnak, vagy megpróbálnak megegyezni vele a mindkét félnek megfelelő kenőpénzről vagy piszkos alkuról.

És persze, hogy ettől lesz érdekes a játék: tökéletesen keveredik a játékosok civil habitusa azzal, hogy amúgy mennyire jó a stratégiájuk. A Nottingham bírája teljesen egyedülálló élmény – mindenkinek kötelező, akit borzasztóan zavart, hogy a Dixitben sajna nem lehet csalni.

Hányan játszhatják: 3-5-en

 

Fotó: Lengyel-Szabó Péter / Index
Forrás: Index, 2018.12.16. 11:24