Small World társasjáték - magyar kiadás
Nincs raktáron

Small World, vagyis "Kicsi a világ nekünk"!

A Small World egy nagyon gazdag tartalommal bíró, fantasy elemekkel és alakokkal fűszerezett, civilizáció-építő játék 2-5 játékos számára. A játék során a táblán található világot kell elfoglalnunk, amely azonban kicsi lesz mindenki számára. A szereplők különböző speciális tulajdonságokkal rendelkező fajok, akiket megfelelőképpen kell bevetnünk. A terjeszkedést gyakran a szomszédos területeken élő, gyengébb fajok kárára kell végrehajtanunk, ezzel számtalan ellenséget szerezve magunknak. A túlterjeszkedett, fejlődni képtelen birodalmat megfelelő időben kell feladni, hogy egy új, életképesebbet indítsunk útjára.

Ajánlott korosztály
8 – 120 éves
Játékosok száma
2-5
Játékidő
60
Várható kiszállítás

A házhoz szállítás vagy az átvételi pontra kézbesítés várható napja. Tájékoztató jellegű információ, csak a készleten lévő és ezáltal rendelhető termékekre vonatkozik.

2022.10.04
17 690 Ft
Nincs raktáron
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Cikkek

Smallworld

A Smallworld a felszínen olyan, mintha csak egy újabb birodalomépítős társas lenne, de van benne egy újszerű ötlet, ami annyira eredeti, hogy már csak emiatt is megérné kipróbálni, még akkor is, ha amúgy nem lenne annyira okosan kitalálva a stratégiaijáték-alap is, mint amennyire ki van. A Smallworld abban mutat újat, hogy 

NEM CSAK A BIRODALMUNK MINÉL EREDMÉNYESEBB NÖVELÉSÉRE BIZTAT, HANEM SZEMBESÍT A NÖVEKEDÉS HATÁRAIVAL IS.

Ha ugyanis túl nagyra terebélyesedik az általunk uralt terület, akkor egy idő után nem fogjuk tudni eredményesen működtetni és megvédeni azt, sem pedig jól elosztani az erőforrásainkat, és botcsinálta kis uradalmunk hanyatlani kezd. Ami egyébként történelmileg is elég megalapozott gondolat.

Így a játék célja kettős: előbb, ahogy az a hasonló társasokban megszokott, megpróbálunk minél több területet meghódítani a többiek legyőzésével és a különféle képességeink kihasználásával, aztán viszont meg kell tudnunk ítélni, mikor érdemes új lóra tenni, és elölről kezdeni az egészet, és azt, hogy az aktuális lehetőségeink minél eredményesebb kiaknázásából, vagy inkább egy új befektetésből tudunk jobban profitálni. És mindkét rész szuper:

  • a terjeszkedés főleg azért, mert a népek és a képességek nem eleve együtt járnak, hanem véletlenszerűen kapcsolódnak össze, ezért nincsenek fixen nyerő kombók: lehetünk például kísértő trollok, barlangi amazonok vagy épp kommandós élőhalottak, és még tucatnyi nép és képesség bármilyen variációja,
  • hanyatlás meg amiatt a perverz és pikáns érzés miatt szuper, amit a játékos egyfajta kegyetlen mindenhatóként él át, amikor puszta önös érdekből úgy dönt, részvétlenül halálba küld egy-egy teljes civilizációt.

Hányan játszhatják: 2-5-en, és minden játékosszámra külön eltérő táblák vannak.

 

Fotó: Lengyel-Szabó Péter / Index

Forrás: Index, 2018.12.16. 11:24

Forrás: http://jemmagazin.hu/regi/pdfmagazin/JEM_2013_11.pdf

Letölthető játékszabály

A magyar nyelvű játékszabály letölthető itt >>>KLIKK

Bemutató videó